Saarenpään matka 3pv | 10.6.-12.6.2021

350,00 

Koiviston saarista suurin saari, Koivusaari, sijaitsee lyhyen venematkan päässä mantereesta. Noin 20 kilometriä pitkä ja viisi kilometriä leveä saari on sota- ja kulttuurihistoriallisesti tärkeä, ja nykyisin kaunista luonnonsuojelualuetta mäntymetsineen ja pitkine hiekkarantoineen.

Matkan ajankohta: to 10.6. – la 12.6.2021
Osallistujien lukumäärä:

Matkaohjelma:
1. yö Koivistolla, pv saaressa, 2. yö Viipurissa, 3 pv.

Matka sisältää kuljetukset, yöpymiset, aamiaiset, illalliset ja mahdolliset eväät. Matkanjohtajana Eija Tuominen.
Matkanjärjestäjällä on oikeus tehdä matkaohjelmaan muutoksia.

Poista

Kuvaus

Matkan tiedot

Koiviston saarista suurin saari, Koivusaari, sijaitsee lyhyen venematkan päässä mantereesta. Noin 20 kilometriä pitkä ja viisi kilometriä leveä saari on sota- ja kulttuurihistoriallisesti tärkeä, ja nykyisin kaunista luonnonsuojelualuetta mäntymetsineen ja pitkine hiekkarantoineen.

Aikoinaan Koivusaarella oli lukuisia suomalaiskyliä kuten Eistilä, Ingertilä, Jaakkola, Patala, Hyttölä ja Saarenpää. Koivusaaren kaikissa kylissä on edelleen nähtävissä suomalaisjuuret ja kylätiet kulkevat suurimmaksi osaksi edelleen vanhoilla paikoillaan.

Saarenpää oli Koivusaaren suurin kylä ja siellä on jäljellä useita suomalaisten rakentamia taloja. Saarenpäässä sijaitsi myös rannikkotykistön päälinnake, josta on edelleen nähtävissä linnakkeen ja kasarmin rauniot sekä tykistön asemia.

Saarella voi myös nähdä pieniä lampia, jotka ovat syntyneet venäläisen taistelulaivan ja lentokoneiden pommitettua linnakealuetta. Saarenpään kylästä, Patalasta ja Eistilästä löytyy myös sodanaikaisia juoksuhautoja ja konekivääripesäkkeitä.

Saarenpäästä pääsee polkupyörällä ja autolla Eistilän kylään, joka sijaitsee saaren pohjoisosassa 12 kilometrin päässä. Helpoimmin Eistilään pääsee veneellä suoraan Koiviston kirkkorannasta.

Matkan ajankohta: Pe 17.7. – su 19.7.2020 (3 päivää ja 2 yötä)
Osallistujien lukumäärä: noin 20

Matkaohjelma:
1. päivä: Lähtö Turusta bussilla ja ryhmän kerääminen matkan varrelta. Saapuminen, majoitus ja illallinen Koivistolla.
2. päivä: Aamiainen Koivistolla. Aamulla venekuljetus Saarenpäähän ja koko päivä saarella. Saarella on mukana tulkki. Illalla venekuljetus saarelta takaisin kirkkorantaan ja bussikyyti Viipuriin. Yöpyminen ja illallinen Viipurissa.
3. päivä: Aamupala hotelissa, jonka jälkeen ostosaikaa Viipurin kauppahallissa ja lähiliikkeissä. Tutustumista Viipuriin vanhaan kaupunkiin kävellen. Vierailu Tervaniemenmäellä, josta on upea näköala Viipurin vanhaan kaupunkiin. Lounas ravintola Espilässä. Lähtö takaisin Turkuun samaa reittiä.

Lisätiedot

Järjestäjä
Matkojen järjestäjänä toimii vastuullinen matkanjärjestäjä TravelHit Ay, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Hinnat ja maksu
Matka maksetaan nettisivulla varauksen yhteydessä. Hintaan sisältyvät vain ne palvelut, jotka mainitaan matkaohjelmassa. Muut sisällöt ja palvelut eivät yleensä sisälly matkan hintaan. Maksettava hinta on aina nähtävillä euroina.

Peruutusehdot
-mikäli peruutus tehdään viimeistään 31 vuorokautta ennen matkan alkua, pidätetään maksusta toimistokulu 70 € / henkilö
-mikäli peruutus tehdään 15 – 30 vuorokautta ennen matkan alkua, pidätetään matkan hinnasta 50 %
-mikäli peruutus tehdään 14 vuorokautta tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään matkan hinnasta 95 %

Ryhmäkoko ja matkojen saatavuus
Ryhmän minimikoko on X. Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot, matkaohjelma ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinnat ja saatavuus ovat aina saatavissa toimistostamme tai puhelimitse 010 208 2500. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Erityisehto saarille suuntautuville retkille
Retkiä Koivusaarelle, Tiurinsaarelle ja Seiskarin saarelle koskee erityisehto. Retki saarelle voi olla peruutettu huonon sään tai kovan merenkäynnin vuoksi. Peruutuksen sattuessa järjestämme vaihtoehtoista ohjelmaa maantereella.

Passi, viisumi ja matkavakuutus
Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.

Matkalle tarvitaan Venäjän henkilökohtainen viisumi/E-viisumi ja matkustajavakuutus on pakollinen. Viisumia ja matkustajavakuutusta voi hakea maksullisesti myös TravelHitin kautta.

Passin voimassaolo ja kunto on suositeltavaa tarkistaa jo matkaa varatessa ja hankkia tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Mikäli erillinen matkustajavakuutus ei ole voimassa, TravelHit suosittelee hankkimaan vakuutuksen matkavarauksen yhteydessä.

Muutokset
Matkanjärjestäjällä on oikeus tehdä matkaohjelmaan muutoksia.