E-viisumi

20,00 

Voimassaoloaika: 30 päivää
Oleskeluaika: 1-8 päivää
Käsittelyaika: 1-4 päivää

Ei saatavilla

Kuvaus

E-viisumi on paras vaihtoehto niille, jotka haluavat käydä Viipurissa tai Pietarissa viikonlopuksi tai niille, jotka jo pitkään aikaan haluavat matkustaa Venäjälle, mutta epäilevät viisumin korkean hinnan takia. E-viisumi tarjoa lyhin käsittelyajan muiden viisumi lajien verrattuna.

E-viisumi itse asiassa on uusi kertaviisumi. E-viisumi eli Sähköinen viisumi ei ole mikään tarra, joka tulee leimattuna passiin. Sähköisestä viisumista tulee sähköpostiin vahvistus, jonka voi joko tulostaa tai tallentaa älypuhelimeen. Tämä vahvistus ei kuitenkaan ole itse viisumi, vaan sen avulla rajatarkastaja löytää matkustajan sähköisen viisumin tietokannasta.

E-viisumin tärkeä etu on siinä, että sen hakemista varten ei tarvitse fyysisesti käydä matkatoimistossa. Vaikka asutte Helsingissä tai Tampereella, voitte täyttää tarvittavia tietoja, liittää valokuvaa ja maksaa oman E-viisumin nettisivullamme poistumatta kotoa! Saatte vahvistuksen omasta E-viisumista sähköpostitse tai kirjekuoressa kotiin.

Huom!

E-viisumia voi anoa aikaisittaan 20 päivää ja viimeistään 4 päivää ennen aiottua matkaa Venäjälle. Viisumi astuu voimaan myöntöpäivänä ja on voimassa 30 päivää. E-viisumilla voi käydä vain Pietarissa, Leningradin alueella ja Kaliningradissa. Tässä on Leningradin alueen kartta). E-viisumia ei voi käyttää kansainvälisillä junamatkoilla kuten Allegro-junalla eikä muilla.

Lisätietoja

E-viisumi on kertaviisumi eli se oikeuttaa matkustaa Venäjälle vain yhden kerran. E-viisumilla voi käydä Pietarissa, Leningradin alueella ja Kaliningradissa. Teidän tulee pysyä e-viisumialueella koko matkanne ajan. Voitte kuitenkin mennä Venäjälle ja palata takaisin eri rajanylityspaikan kautta.

E-viisumi on voimassa 30 päivää, jonka aikana saatte oleskella Venäjällä enintään 8 vuorokautta. Tämä ei tarkoittaa 192 tuntia (24 tuntia x 8 päivää) puhdasta aikaa. Venäjälle tulopäivän kellonaika aina pyöristetään kelloon 00:00 todellista tulopäivää kellonajasta riippumatta eli teidän on tultava takaisin Suomeen viimeistään kahdeksantena matkustuspäivänä klo 23:59.

On erittäin tärkeä, että viisumihakemuksen tiedot ovat oikein. Rajanviranomaiset voivat estää maahanpääsy pienestäkin virheestä esim. etteivät e-viisumin tiedot vastaa passisi tietoja tai valokuvassa jotain ongelmia.

Rajanylityspaikat Suomesta E-viisumilla:

Tieliikenne: Nuijamaa, Vaalimaa, Imatra (Svetogorsk), Narva (Venäjän ja Viron rajalla)
Lentäen: Pietarin Pulkovan kansainvälinen kenttä, Kaliningradin kenttä (Hrabrovo)
Satamat: Uuras (Leningradin alueella Viipurin päässä), Pietarin suursatama ja Pietarin merimatkustajasatama, Kaliningradissa, Baltijiskissa, Svetlijissa

TRAVELHIT SUOSITTELEE, ETTEIVÄT HAKIJAT OSTA LIPPUJA TAI TEE MUITA SELLAISIA VARAUKSIA, JOITA EI VOI MAKSUTTA PERUUTTAA, ENNEN KUIN HEILLE ON MYÖNNETTY VIISUMI.

Viisumihakemukset käsitellään Venäjän federaation suurlähetystössä tai sen konsulaateissa, ja Venäjän viisumin myöntäminen tai sen epääminen on täysin niiden päätäntävallassa. Venäjän federaation suurlähetystö ja Venäjän pääkonsulaatti pidättävät itsellään oikeuden pyytää hakijoilta lisäselvityksiä, asiakirjoja tai muita tietoja sekä oikeuden evätä viisumin. Viisumin maksu on suoritettava riippumatta siitä, myönnetäänkö hakijalle viisumi tai mikä viisumi tulee loppujen lopuksi. Viisumien käsittelyajat ovat vain arvioita. Nämä arviot perustuvat Venäjän federaation suurlähetystön ja konsulaattien antamaan tietoon ja kokemuksiin. Viisumihakemuksen käsittely perustuu Venäjän federaation suurlähetystön ja konsulaattien menettelyihin ja aikatauluihin, joihin TravelHit ei voi vaikuttaa. TravelHit ei ole vastuussa mistään viisumihakemuksen, passin tai muun asiakirjan katoamisesta, viivästymisestä tai niille aiheutuneista vahingoista, jotka johtuvat jonkin kolmannen osapuolen vakuutusyhtiön, posti- tai kuriiripalvelun toiminnasta tai ovat tapahtuneet asiakirjan ollessa näiden tahojen hallussa. Tämä koskee myös viisumihakemusten, passien ja muiden asiakirjojen kuljettamista TravelHit:n, VFS:n ja Venäjän federaation suurlähetystön tai Venäjän pääkonsulaatin välillä sekä näiden asiakirjojen palauttamista TravelHit:ltä hakijalle.