Hyvä tietää

Tietoa ja ohjeita Venäjälle matkustaville

Ensimmäinen matka Venäjälle omalla autolla?

Ohjeet suomalaisille asiakkaille, jotka ovat saaneet meiltä viisumin Venäjälle ja haluaisivat mennä Venäjälle omalla autolla.

Ota mukaan:

  • Auton rekisteri ote
  • Tulliselvitys 2 kpl, etukäteen täytetty
  • Vihreä kortti

Ryhmittyminen

Menomatkalla kun pääset Venäjän rajalle, sinun tulee ryhmittäytyä oikealle kaistalle (oikealla puolella on Suomen kaista). Joskus poikkeuksellisesti venäläiset rajamiehet ohjaavat toiseenkin kaistaan, jos ei ole venäläisiä autoja tai ruuhka.

Passitarkastus

Kun pääset valon jälkeen, pitää mennä passintarkastukseen : antaa passin ja auton rekisteri otteen. Nykyisin ei tarvi olla mukana etukäteen täytetty maahantulokorttia. Sen täyttää ja printtaa passintarkastuksen virkailija itse ja antaa sinulle allekirjoittamaan molemmat puolet. Yksi puoli niistä passintarkastaja ottaa itselleen ja toinen leimattu puoli annetaan sinulle takaisin. Tämä pitää säilyttää koko matkan ajaksi ja palauttaa sen sitten paluumatkalla venäjän passintarkastukseen.

Passitarkastuksen jälkeen mene tulliselvitykseen ja ota mukaan passi, auton rekisteriote ja täytetty tulliselvityksen 2 kpl (mallin täyttymisestä löydät täältä). Vihreä kortti ei tarvitse näyttää Venäjän tullilla, mutta vihreä kortti aina pitää olla mukana Venäjän matkalla, koska Venäjän poliisi voi pysäyttää missä vain Venäjällä ja kysyä sen tai kolarin tapahtuessa. Tullimies tarkistaa paperit ja antaa takaisin leimatun tulliselvityksen. Sen jälkeen avaat auton ovet jotta tullimies pääsisi tarkistamaan sen. Tämän jälkeen pääset jatkamaan matkaa.

Kun lähdet tullin alueelta, puomilla pitää näyttää rajamiehelle passiin saatu leimaa.

Muista! Sinun tulee säilyttää leimatut maahantulokortti sekä tulliselvitys koko Venäjän matkan ajan. Kuljettajana pitää olla henkilö, jolla nimellä oli täytetty tulliselvitys rajalla. Muuten tulee sakot, jos venäläinen poliisi pysähtyy ja tarkistaa.

TravelHit - Moskova

Paluu

Paluumatkalla Venäjän tullilla voit mennä Euroopan unionin palstalla. Ensin pitää mennä tulliselvitykseen ja ottaa mukaan passi, rekisteriote ja tulliselvitys. Vasta tämän jälkeen pääset passintarkastukseen. Ota silloin mukaan; passi, auton rekisteriote ja leimattu maahantulokortti. Passintarkastaja ottaa sen nyt itselleen ja antaa sinulle passin takaisin, jossa on uusi leima. Rajamies tarkistaa auton ja voit jatkaa matkaa Suomen tullin kautta.

Hyvää matkaa!