Koivisto

Koiviston saaret käsittävät Koivusaaren, jossa sijaitsevat muun muassa Saarenpään,
Patalan ja Eistilän kylät, sekä Tiurinsaaren ja Piisaaren

Varaa matka verkkokaupasta

Suomenlahden pohjukassa, reilun sadan kilometrin päässä Pietarista ja noin 50 kilometrin päässä Viipurista sijaitsevan Koiviston (nyk. Primorsk) historia ulottuu 1200-luvulle. Karjalan kannaksella se oli aikoinaan tärkeä satama- ja kauppakaupunki, jonka kautta itä yhdistyi länteen.

Koivisto täynnä historiaa

Sotien jälkeen Venäjälle pakkoluovutettu Koivisto on keskeistä kotiseutua sotien aikaan evakkoon joutuneille suomalaisille. Koivistoon ja sen saarille suuntautuvilla ryhmämatkoilla syvennytään alueen suomalaiseen historiaan ja alueelta lähteneiden sukujen taustoihin. Nykyisin yhä nuoremmat suomalaiset haluavat tutustua sukunsa vaiheisiin ja vierailla isovanhempiensa synnyinseuduilla. Samalla kerätään talteen kallisarvoista historiaa.

Luonto ja alue

Koiviston saaret käsittävät Koivusaaren, jossa sijaitsevat muun muassa Saarenpään, Patalan ja Eistilän kylät, sekä Tiurinsaaren ja Piisaaren. Osa saarista on jätetty sotien jälkeen metsittymään, minkä vuoksi ne ovat myös luontoarvoiltaan erityisen rikkaita. Ne kuuluvat kansainvälisesti tärkeisiin, suojeltaviin kosteikkoalueisiin.

Koiviston saaristossa vierailuun vaaditaan edelleen viisumin lisäksi erillinen rajaseutulupa, jonka hankkimisessa auttaa asiantunteva TravelHit.

Varaa matka verkkokaupasta

 

Historia ja nykypäivä

Lue lisää »

Nähtävyydet ja luonto

Lue lisää »

Ryhmämatkat

Tutustu »

Viisumi ja luvat

Venäjän viisumi ja muut tarvittavat luvat, kuten saaristoon vaadittava erillinen rajaseutulupa. Matkoilla on mukana suomenkielinen opas ja mahdollinen tulkki. Saaristossa tarjolla on ammattimainen venekuljetus.